Iohannis despre dosarul Mineriadei: „Necunoașterea vinovaților, o rușine și o jignire profundă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a constatat ”cu indignare” că Dosarul Mineriadei ”trenează de 30 de ani”, fiind o restanţă majoră a societăţii româneşti.

”Dreptatea nu este un moft, ci este, în acest caz, o urgenţă majoră”, a
spus Iohannis în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității universitare din cadrul Universității din București, la 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității”.

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI:

”Nu pot vorbi despre „Fenomenul Piaţa Universităţii” fără să amintesc o restanţă majoră a societăţii româneşti. Constat iarăşi, cu indignare, că „Dosarul Mineriadei” trenează de 30 de ani. Vinovaţii pentru pierderile de vieţi omeneşti şi pentru cele peste o mie de victime sunt încă necunoscuţi. Consider că este o ruşine şi o jignire profundă faţă de toţi cei care au luptat, cu mâinile goale, pentru câştigarea libertăţii, faţă de urmaşii acestora şi faţă de întreaga societate. Justiţia are obligaţia de a face lumină, după atât de mulţi ani. Dreptatea nu este un moft, ci este, în acest caz, o urgenţă majoră! Fac, aşadar, un apel la toţi cei responsabili de soarta acestui dosar: faceţi dreptate”, a declarat Klaus Iohannis la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii universitare din cadrul Universităţii din Bucureşti, la 30 de ani de la „Fenomenul Piaţa Universităţii”

Exit mobile version