• Ion Popa: Proiectul are în mare două aspecte, legislativ, deci a fost nevoie de o bază legislativă, pe care să se construiască și care să permită acțiunile ulterioare, prin modificarea legilor justiției în 2015. Și apoi, pliată pe aceste legi, a fost politica de resurse umane.
  • Ion Popa: S-a instituit prin lege o modalitate de teleportare a procurorilor de la bază, de la talpa organizării judiciare la vârful parchetului general și nu numai în funcții de execuție, ci și în funcții de conducere, cum a fost cazul cel mai elocvent al Laurei Codruței Kovesi
  • Ion Popa: Justiția este instrument de forță și prezintă încredere în față populației, în sensul că dacă un procuror ia o măsură vine din partea unei instituții. Și mai exisă și teama oamenilor față de instituție. Întotedeauna imagina de prezentare a Parchetului a fost că procurorii sunt independenți

Duminică, 7 februarie, Ion Popa, fost judecător și doctor în științe juridice, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cine este Ion Popa? Ce plan al unor forțe ascunse dezvăluie în cartea sa „Noaptea justiției românești. 2005-2020”? Care este rolul justiției în acest plan? Cine este pionul principal pentru realizarea acestui plan? Cum au fost folosiți tinerii procurori? Ce rol au avut corupția și DNA?

Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsul în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD