• Un bărbat angajat ca om de serviciu în casa ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că a încercat să-l spioneze.
  • Omri Goren Gorochovsky, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în noiembrie anul trecut și acuzat de tentativă de spionaj pentru grupul Black Shadow după ce s-a oferit să transmită hackerilor informații din casa lui Gantz.
  • Tribunalul l-a condamnat la ,,trei ani de închisoare„.

Un fost agent de întreţinere de la reşedinţa privată a ministrului israelian al apărării, Benny Gantz, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tentativa de a-l spiona pe ministru în folosul Iranului, a anunţat marţi Ministerul israelian al Justiţiei, potrivit BBC.

Omri Goren Gorochovsky, un israelian în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în noiembrie 2021.

El este acuzat că a încercat să ofere informaţii de la domiciliul lui Benny Gantz grupului de hackeri Black Shadow, prezentat de Ministerul Justiţiei ca fiind ,,afiliat Iranului” .

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Serviciul de securitate internă Shin Bet a indicat că acuzatul nu a avut niciodată acces la ,,documente confidenţiale” şi, prin urmare, nu a divulgat secrete de stat.

Potrivit Ministerului Justiţiei, Omri Goren Gorochovsky a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu tribunalul districtului central, în baza căruia ,,a mărturisit că a încercat să transmită informaţii unui inamic„.

Tribunalul l-a condamnat la ,,trei ani de închisoare„.

Omri Goren Gorochovsky avea antecedente penale, printre care cinci condamnări şi pedepse cu închisoarea executate pentru diverse infracţiuni, în special jefuirea unei bănci, ceea ce ridică semne de întrebare legate de modul în care a fost angajat la domiciliul unuia dintre cei mai înalţi responsabili ai securităţii Israelului