• Jandarmeria ar fi cheltuit 400.000 de lei pentru a-i oferi protecție lui Alexandru Cumpănașu
  • Acesta ar fi primit protecție din parta Jandarmeriei, dar și un autoturism de lux, după cazul Caracal
  • Corpul de control al minstrului de Interne face verificări la Jandarmerie

Jandarmeria i-a oferit protecție lui Alexandru Cumpănașu, în 2019, după ce acesta ar fi primit amenințări după cazul crimelor din Caracal. Potrivit G4Media, Corpul de control al ministrului de Interne a declanșat o anchetă în urma unui raport din august 2020 al Curții de Conturi, care a stabilit că protejarea lui Cumpănașu a costat Jandarmeria 400.000 lei.

Mihai Fifor, ministru de Interne din partea PSD la acel moment, este cel care a decis crearea unui dispozitiv de protecție pentru Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu a fost protejat de o gardă de corp din brigada specială de intervenție, iar un autoturism de lux marca Volkswagen Touareg i-a fost pus la dispoziție pentru deplasare. El s-a plâns la acea vreme că a primit amenințări, dar procurorii spun că nu există niciun dosar în acest sens, astfel că protecția ar fi nejustificată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sursa citată mai precizează că singurele mențiuni despre amenințările primite au fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar servi drept plângere penală.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost singurul român care a beneficiat de o astfel de protecție în 2019.