• Jandarmerița acuzată de moartea unui bărbat a primit pedeapsă cu suspendare.
  • Jandarmerița spune că un coleg i-a spus să dea cu spray paralizant.
  • Verdictul în cazul jandarmeriței a fost contestat de procurori.

Justiția din România lucreaza: a dat primul verdict în cazul din România comparat cu cel al lui George Floyd. Inculpat și condamnat, jandarmerița din Suceava, trimisă în judecată pentru moartea unui bărbat căruia i-a pulverizat spray în față.

Tânăra de 26 de ani a fost condamnată la 2 ani și șapte luni de închisoare, cu suspendare. Ea le-a spus judecătorilor că un alt jandarm care a intervenit i-a cerut pe un ton imperativ să îi dea cu spray bărbatului.

Acesta era bănuit că ar fi agresat sexual o fată. Iar jandarmerița a încurcat sprayul din dotare cu cel pe care îl avea cu protecția personală. Instanța a acordat 65 de mii de lei daune morale și materiale. Procurorii au contestat verdictul: au cerut închisoare cu executare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În cazul George Floyd, polițistul găsit vinovat de moartea lui Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani și jumătate. Iar despăgubirile acordate familiei lui Floyd, plătite de primăria din Minneapolis, sunt de 27 de milioane de dolari.

Situația din SUA, similară cu cazul George Floyd, a avut deznodământ diferit

În Statele Unite a mai existat un caz aproape identic cu cel al lui George Floyd, dar deznodământul a fost cu totul altul.

Tony Timpa, un bărbat alb, a murit după ce a fost imobilizat de polițiști. Bărbatul de 32 consumase cocaină cu puțin timp înainte. Polițiștii implicați s-au întors la serviciu, după ce acuzațiile de forță excesivă au fost respinse de un judecător care a invocat imunitatea oamenilor în uniformă.

„Nu a existat o furie națională. Nu s-a cerut dreptate și reformă. Familia lui Tony Timpa nu a primit niciun dolar din partea autorităților”, au scris jurnaliștii americani care s-au ocupat de caz.