• Jandarmul căzut de pe cal pe data de 1 Decembrie este anchetat de Parchetul Militar.
  • Colegul jandarmului va fi și el anchetat.
  • Comisia de verificare a Jandarmeriei a făcut sesizarea.

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie va fi anchetat de procurorii militari. Comisia de verificare a jandarmeriei a sesizat parchetul militar în acest caz. Așa sună comunicatul Jandarmeriei care anunță ancheta începută imediat după Parada de 1 decembrie. Reclamația depusă chiar de șefii săi îl vizează și pe un coleg al jandarmului, pentru că împreună ar fi mințit în legătură cu cele întâmplate.

„A fost constatat un comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare, iar măsurile de sancţionare vor fi stabilite în cadrul consiliului de onoare”, se anunță în comunicat.

După două săptămâni de cercetări- „S-au constatat aspecte care ar putea constitui infracțiuni”, spune purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alex Iacob. Nici colegul acestuia nu scapă de anchetă.

Jandarmeria mai spune că jandarmii trebuie să aibă calități precum sinceritatea și asumarea propriilor fapte, iar cei doi n-au dat dovadă de așa ceva. Am vrut să aflăm și ce experiență avea jandarmul la călărit. Surse din jandarmerie au confirmat pentru Aleph News că barbatul călărea de 15 ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN