• Judecătorii au lăsat în libertate un bărbat care a agresat o femeie.
  • Bărbatul a încercat să sărute forțat o vecină în lift.
  • Judecătorii spun că gestul său nu reprezintă o agresiune sexuală.

Într-o țară care numără de la an la an din ce în ce mai multe femei abuzate, judecătorii le transmit că se uită degeaba în ochii lor căutând dreptate.

În București, magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au rescris definiția abuzului sexual. Un sărut forțat nu e abuz sexual dacă nu există o dovadă clară că bărbatul a fost satisfăcut. Așa au explicat magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 decizia de a achita un bărbat de 60 de ani care și-a sărutat cu forța o vecină în lift.

Un simplu sărut sau unul aplicat pe gură fără introducerea limbii inculpatului în cavitatea bucală a persoanei vătămate nu poate conduce, în opinia instanței, la obținerea unei satisfacții sexuale. Instanța apreciază că și în situația în care inculpatul ar fi dorit efectuarea unui sărut prin introducerea limbii în cavitatea bucală în lipsa și a altor acte de mângâiere a unor zone erogene nu poate conduce la obținerea satisfacției sexuale”, se arată în montivarea instanței, citată de HotNews.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Hotărârea emisă de Judecătoria Sectorului 5 poată fi atacată cu apel, la Curtea de Apel București.

La Alba, judecătorii n-au căutat dovada satisfacției sexuale. Acolo, un bărbat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru o astfel de faptă.

Oana Bîzgan, fostul deputat, inițiatoarea legii pentru mărirea pedepselor pentru pedofili și violatori, a vorbit, la ȘTIU, despre decizia controversată a instanței din București.

„Decizia este absudră. Judecătorul este preocupat de agresor. Mai avea puțin și o acuza pe victimă. În hotărâre este precizat că nu lezează valorile sociale. Despre ce valori sociale discutăm în acest sens? Trebuia să o violeze? Căutăm vină la victimă și o întrebăm ce căuta în lift singură, la ea în bloc, cu un vecin, ziua în amiaza mare”, a subliniat Oana Bîzgan.