• Condamnatul Radu Mazare anunță că deținutul Mazăre trebuie trimis înapoi în Madagascar!
  • Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, a reacționat în acest caz.
  • Magistrații din Madagascar au decis că extrădarea lui Radu Mazăre s-a făcut ilegal.

Radu Mazăre trebuie trimis înapoi în Madagascar, susține deținutul Mazare într-un comunicat de presă. Mazăre, prin avocați, atașează decizia Tribunalului din Anatananarivo care a judecat cazul extradării sale și a decis că a fost greșit facută.

Într-un comentariu pe Facebook, ministrul Justiției de atunci, Ana Birchall, spune că statul român a urmat toate procedurile solicitate de legea internațională pentru extradare.

„Atât eu, cât și Ministerul Justiției, am respectat cu strictețe dispozițiile legale în ceea ce privește procedura de extrădare, din perspectiva României, a domnului Radu Mazăre. Vă asigur că atât eu cât și colegele și colegii din Ministerul Justiției ne-am îndeplinit în integralitate atribuțiile legale. În acest sens, Ministerul Justiției, ca autoritate competentă potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, a solicitat extrădarea, a formulat și transmis cererea și documentele în susținerea acesteia, potrivit legii. Din perspectiva României, procedura de extrădare a domnului Radu Mazăre a fost efectuată cu strictă respectare a legii române și a instrumentelor internaționale aplicabile” a explicat fostul ministru al Justiției, într-o postare pe rețelele de socializare.  

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Având decizia africanilor, Mazăre va contesta probabil executarea pedepsei în România și va solicita întoarcerea în Madagascar. Mazăre e încarcerat la Slobozia, unde execută pedeapsa de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea ilegală a plajelor din Constanța.