• Florentina Dragomir, judecător în completul care a dat condamnări grele în dosarul „Ferma Băneasa”, vrea să se pensioneze
  • Ea a avut ultimul cuvânt în dosarul care l-a implicat şi pe avocatul Robert Roşu
  • Avocaţii au ieşit din nou pe treptele instanţelor, nemulțumiți de sentința de condamnare pe care a primit-o colegul lor

Încă un judecător din completul care a dat condamnări grele în dosarul Ferma Băneasa vrea să se pensioneze. Este vorba despre Florentina Dragomir. A avut ultimul cuvânt în dosarul care l-a implicat şi pe avocatul Robert Roşu.

El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, acuzat că a încălcat legea și regulile justiției. Condamnarea lui a stârnit proteste în rândul avocaților din România. Mihnea Stoica, fostul prodecan al Baroului Bucureşti, este îngrijorat după motivarea Curţii Supreme în cazul Robert Roşu.

„Treaba asta i se poate întâmpla oricui. Oricare avocat poate fi acuzat, judecat și eventual și condamnat pentru simpla împrejurare că a susținut o opinie într-un proces. E un apel în care eu mă adresez foștilor mei colegi de facultate pe care îi rog să ne trateze pe noi cu aceeași curtoazie cu care îi tratăm și noi pe ei”, a spus Mihnea Stoica.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Miercuri, avocaţii au ieşit din nou pe treptele instanţelor, nemulțumiți de sentința de condamnare pe care a primit-o colegul lor. Au fost proteste la Craiova și la Sibiu. Avocații se tem că hotărârea judecătorească din cazul lui Robert Roșu le pune în pericol profesia.

„Condamnarea avocatului respectiv, doar pentru că și-a exprimat anumite opinii legale, și aici este o largă interpretare pe care o dă instanța supremă opinei legale, apreciem că este inhibat dreptul la apărare, că este afectat, de fapt, dreptul la apărare”, susține Bernard Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

„Nu este un protest, ci este o manifestare. Nu este nimic pentru un anumit avocat sau pentru o speță anume, ci pentru un ideal, pentru un principiu pentru siguranța și securitatea profesiei”, a spus și Alexandru Suciu, decanul Baroului Sibiu.