• În cazul lui Hunter Biden, acuzațiile sunt bazate pe dovezi care sugerează că Biden era dependent de droguri în momentul cumpărării armei. 
  • Echipa de apărare susține că Biden se afla în recuperare și nu era consumator de droguri la acel moment.
  • Această situație este un exemplu al principiului neaprecierii adevărului în procesul legal, unde oamenii pot fi influențați de suspiciuni și conjecturi în loc să se bazeze pe dovezi concrete.

Jurații în cazul lui Hunter Biden au început să delibereze, iar acum trebuie să decidă soarta fiului Președintelui SUA, conform BBC.

Biden, în vârstă de 54 de ani, este acuzat că a mințit cu privire la consumul de droguri pe un formular federal în timp ce cumpăra o armă în 2018 și că a deținut ilegal o armă de foc în timp ce se presupune că era consumator de droguri.

Timp de mai multe zile, procurorii au prezentat dovezi care sugerează că Biden era în pragul dependenței atunci când a cumpărat arma în Delaware. Echipa sa de apărare susține că acesta se afla în recuperare și, prin urmare, nu era consumator de droguri la acel moment.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Biden, care nu a depus mărturie, neagă cele trei acuzații conexe. Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare.

BBC l-a interogat pentru scurt timp pe Hunter Biden în centrul orașului Wilmington după ce juriul a început deliberările luni. „Cred că [ziua de astăzi] a decurs bine. Vom vedea totuși. Trebuie să așteptăm ca juriul să se întoarcă”.

Într-o lungă pledoarie finală, procurorul Leo Wise a declarat că „nimeni nu este mai presus de lege” și că acest caz nu este „nici mai important, nici mai puțin important, din cauza persoanei acuzate”. „Problema centrală în acest caz este dacă era dependent și dacă știa că este”, a adăugat Wise.

Pentru a susține cazul guvernului, Wise a răsfoit mărturiile martorilor foștilor parteneri ai lui Biden și propriile sale memorii pentru a încerca să demonstreze că acesta era un consumator activ de droguri în perioada în care a cumpărat arma. Dovezile, a spus Wise, au fost „personale. Au fost urâte și copleșitoare”.

Echipa de apărare a domnului Biden susține că acesta se afla în recuperare la acea vreme, astfel că a fost sincer când a indicat în acte că nu era consumator de droguri.

Avocatul său, Abbe Lowell, a subliniat în repetate rânduri juraților că niciunul dintre mesajele text sau mărturiile martorilor prezentate în instanță nu se referă la „consumul real de droguri” în momentul achiziției, susținând că dosarul acuzării se bazează pe „suspiciuni” și „conjecturi”.

Lowell a acuzat procurorii că au folosit dovezi ale consumului de droguri pe parcursul mai multor ani. Ca exemplu, Lowell a subliniat că mărturia fostei iubite a lui Biden, Zoe Kestan, a dezvăluit că „nu existau pipe, cântare, droguri, nici măcar alcool” la momentul respectiv.

Membrii familiei lui Biden au stat în rândul din spatele său în tribunalul federal din Delaware, inclusiv Prima Doamnă Jill Biden – mama sa vitregă și soția Președintelui – Ashley Biden, sora sa vitregă, precum și James și Valerie Biden, frații Președintelui.

La rândul său, Biden a petrecut perioade lungi de timp uitându-se cu atenție la jurați în timp ce argumentele finale se desfășurau, luând ocazional notițe și consultându-se cu echipa sa juridică. În timpul unei pauze, soția sa, Melissa Cohen Biden, l-a îmbrățișat și l-a mângâiat pe umeri, șoptindu-i la ureche.

Începutul procedurilor de luni s-a axat pe un aspect tehnic juridic. Avocații doreau ca celor 12 jurați să li se spună, în timpul instrucțiunilor pentru jurați, că acesta a completat formularul „cu bună credință”. Acuzarea nu a fost de acord. Discrepanța este legată de întrebarea dacă Biden a mințit „cu bună știință” în formular.

Săptămâna trecută, procurorii au difuzat extrase dintr-un audiobook al memoriilor lui Biden, în care acesta vorbește despre faptul că a fost dependent de cocaină crack timp de patru ani, perioadă care s-a suprapus cu cea în care a cumpărat arma.

Instanța a audiat, de asemenea, fostele partenere ale domnului Biden, inclusiv Hallie Biden. Hallie – văduva fratelui lui Biden – a declarat că a găsit „resturi” de cocaină crack în mașina lui Hunter Biden, împreună cu arma. Cu toate acestea, în timpul interogatoriului, doamna Biden a confirmat că nu l-a văzut pe acesta consumând droguri în perioada în care a cumpărat arma.

Pe tot parcursul procesului, apărarea a încercat să pună la îndoială amintirile martorilor acuzării.

Citește și