• Karim Benzema urmează să fie judecat în cazul Valbuena
  • Incidentul a avut loc în 2015
  • Atât Valbuena, cât și Benzema, nu au mai jucat la naționala Franței de atunci

Atacantul francez Karim Benzema urmează să fie judecat pentru presupusa sa implicare într-o schemă de șantaj al fostului său coechipier Mathieu Valbuena, relatează CNN.

Benzema este acuzat că l-a presat pe Valbuena, care a jucat alături de starul lui Real Madrid la echipa națională a Franței, să plătească șantajatori pentru a împiedica publicarea unui videoclip sexual.

Benzema trebuie să răspundă la acuzația de „complicitate la tentativa de șantaj”, potrivit procurorului. Alți patru bărbați, care nu au fost numiți, au fost implicați în caz pentru tentativă de șantaj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Când a început ancheta, Benzema, care a fost suspendat de echipa națională a Franței, a negat acuzațiile. Ar putea primi până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

În 2015, Valbuena a spus că este „foarte, foarte, foarte dezamăgit” de fostul său coechipier, despre care a spus că a arătat o „lipsă de respect” față de el. Benzema a marcat 27 de goluri în 81 de prezențe pentru echipa națională a Franței, dar nu și-a reprezentat țara de la incidentul cu Valbuena.

Avocatul lui Benzema, Sylvain Cormier, a declarat: „Din păcate, nu suntem surprinși de această decizie, care este la fel de absurdă pe cât era de așteptat.”