• Mii de persoane au protestat, sâmbătă, față de reținerea guvernatorului rus, acuzat că a pus la cale uciderea unor oameni de afaceri, scrie The Moscow Times.
  • Protestatarii au scandat: „Moscova, du-te!” „Serghei Furgal este alegerea noastră” „Putin este un hoț”.
  • Site-ul local de știri DVHab.ru a descris mitingul ca fiind „cel mai mare din istoria Khabarovsk”.
  • Reținerea sa bruscă vine imediat după ce referendumul lui Putin a fost votat în proporţie de 77,92%, iar astfel liderul de la Kremlin ar putea fi președinte până în 2036.

Mii de persoane au ieșit pe străzile din Khabarovsk pentru a protesta față de reținerea guvernatorului rus, acuzat că a pus la cale uciderea unor oameni de afaceri, cu 15 ani în urmă.

Site-ul local de știri DVHab.ru a numit mitingul „cel mai mare din istoria Khabarovsk”, adăugând că protestul a blocat traficul în acest oraș cu peste 600.000 de locuitori. Protestatarii au scandat „Libertate”, „Moscova, du-te!” „Serghei Furgal este alegerea noastră” „Putin este hoț” și „Putin, demisionează”, potrivit imaginilor publicate pe site. Potrivit BBC, poliția nu a intervenit și nu a făcut arestări.

Guvernatorul a fost reținut imediat după ce reforma lui Putin a fost votată în proporţie de 77,92%, iar astfel liderul de la Kremlin ar putea fi președinte până în 2036.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Peste 40.000 de oameni au semnat o petiție prin care solicită eliberarea lui Furgal.

Furgal, membru al Partidului Democrat Liberal din Rusia, este popular în regiune după ce l-a învins în 2018 pe rivalul său de la partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe președintele Putin.

Furgal riscă închisoarea pe viață

Furgal a fost reținut, joi, de FSB care nu a detaliat presupusele crime, însă a declarat că patru membri ai unui grup criminal organizat au fost deja reținuți și că persoanele implicate în acele crime au furnizat deja informații împotriva lui Furgal.

Susținătorii guvernatorului cred că reținerea sa este o mișcare politică, altfel nu își explică motivul pentru care autoritățile au decis să-l acuze, după 15 ani.