• Klaus Iohannis a promulgat legea prin care ședințele de judecată se pot face online.
  • Scopul legii este de a preveni infectarea cu Covid-19, însă vine cu mare întârziere.
  • Unele instanțe au adoptat deja această procedură pentru a-și proteja personalul.

În curând, procesele din instanță se pot desfășura după reguli noi. Președintele Klaus Iohannis a semnat legea prin care instanțele judecătorești pot ține ședințele online.

Așadar, părțile implicate pot să participe la proces prin videoconferința care va fi transmisă pe portalul instanțelor de judecată. Scopul legii este de a preveni și combate infectarea cu SARS-COV2, însă vine cu o mare întârziere, mai exact, după mai bine de un an de la începerea epidemiei. În unele instanțe, această măsură a fost adoptată fără a aștepta o lege în acest sens.

Judecătoria Buftea a adoptat această metodă pentru a-ți ține personalul în siguranță.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ramona Bușu, purtător de cuvând Judecătoria Buftea: „Am folosit astfel de ședințe prin videoconferință, în special, în relațiile cu penitenciarul unde aveam arestați sau persoane condamnate în penitenciar. Și au fost benefice, au ajutat, au dus la soluționarea de specialitate a acelor cauze, nu a mai fost nevoie să se amâne”.

O altă noutate este în cazul dosarelor civile, acolo instanțele pot fixa termene mai scurte ceea ce ajută la soluționarea dosarelor mai repede. Termenele de judecată pot fi stabilite de la o zi la alta sau chiar în aceeași zi.