• Mai mulți apropiați ai lui George Floyd s-au întâlnit ieri cu o membră a Congresului
  • Întalnirea a avut loc în contextul drumului de implementare a Legii Floyd
  • Legea propune inclusiv interzicerea mișcărilor de asfixiere din partea poliției
  • Luni vor avea proteste simultan în mai multe state americane

Legea de reformă a poliției americane se află încă în dezbatere. A trecut de Camera Reprezentanților, urmează Senatul, unde republicanii o pot bloca totuși deși sunt minoritari.

Prietenii și familia lui George Floyd s-au întâlnit cu reprezentanta Hustonului din Congres, Sheila Jackson Lee. Ei au discutat șansele de implementare ale legii.

Sheila Jackson Lee, reprezentantă în Congres: „George Floyd a fost o umbrelă mare, dacă vreți. El a fost o sursă puternică de inspirație pentru atât de mulți, nu te plimbi un pas, un bloc, un metru, în prea multe case, fără ca oamenii să nu spună ce a reprezentat George Floyd pentru ei. Spun asta pentru a sublinia că George Floyd a fost valoros“.

La conferința de presă a participat și fiica lui Floyd, Gianna, în vârstă de doar 7 ani.

Sheila Jackson Lee, reprezentantă în Congres: „Acesta este răspunsul la afirmația micuței Gianna când a spus că ,«tatăl meu a schimbat lumea». Acesta este un proiect de lege care merge acum la Senatul Statelor Unite. Nu ar trebui să existe nicio altă acțiune decât o una avansată pentru a implementa George Floyd Justice and Policing Act.“

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd anul trecut va fi judecat luni.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA