• Guvernatorul Andrew Cuomo a încălcat Primul Amendament când a interzis slujbele
  • Judecătorii Curții Supreme au decis miercuri că în New York pot avea loc slujbele

Statele Unite vin cu o decizie importantă în plină pandemie, când multe dintre drepturi sunt limitate. Curtea Supremă a decis că slujbele religioase pot fi organizate. Fuseseră inițial interzise în New York.
Însă, iată, judecătorii l-au contrazis pe guvernatorul Andrew Cuomo.

Ce au spus judecătorii Curții Supreme din SUA în decizia lor?

Mihaela Gîdei, corespondent Aleph News: „Judecătorii spun că nu sunt medici, nu sunt specialiști în sănătate publică, însă sunt specialiști în Constituție. Ei au spus astfel: Chiar și în pandemie Constituția nu poate fi înlăturată și uitată. E drept că în această perioadă multe dintre libertăți, dintre drepturi au fist îngrădite, însă nu mai pot fi adoptate decizii fără a avea în calcul și drepturile garantate prin Constituție. De asemenea, judecătorii spun că în această perioadă Constituția nu trebuie să devină sabatică”

Ce drept a fost încălcat prin această interdicție

Mihaela Gîdei, corespondent Aleph News: „Prin decizia de a intrezice slujbele, guvernatorul din New York a încălcat primul amendament, spun judecătorii Curții Supreme. Ce spune aceste amendament: Este interzisă instituirea unei legi prin care s-ar împiedica libertatea religioasă, libertatea de exprimare. „

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI