• Acesta a organizat proteste împotriva liderului Alexander Lukașenko.
  • Soția sa a postat pe Twitter un mesaj, spunând că va continua mereu să îl apere pe soțul ei.
  • Alte cinci persoane au fost condamnate la închisoare din cauza protestelor.

Un lider al opoziției belaruse care a organizat proteste în masă împotriva liderului contestatar Alexander Lukașenko a fost încarcerat pentru 18 ani. Conform BBC, Serghei Tikhanovsky a fost condamnat pentru organizarea de revolte, printre alte acuzații. El plănuia să îl conteste pe Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, dar a fost reținut înainte de vot.

Soția sa a revendicat victoria la alegerile din august, dar, temându-se pentru siguranța sa, a fost forțată să plece în exil împreună cu copiii săi a doua zi. Marți, Svetlana Tikhanovskaya a pus la îndoială validitatea tribunalului care l-a judecat pe soțul ei și a declarat că sentința sa reprezintă o răzbunare din partea lui Alexander Lukașenko.

„În timp ce îi ascunde pe prizonierii politici în procese închise, el speră să continue represiunile în tăcere, dar întreaga lume privește. Noi nu ne vom opri”, a scris doamna Tikhanovskaya într-un tweet. Agenția de presă de stat belarusă Belta a declarat că verdictul a fost pronunțat marți la un tribunal din orașul Gomel din sud-estul țării.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ziarul de stat Sovetskaya Belarus a declarat că alte cinci personalități din opoziție judecate alături de Tikhanovsky au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între 14 și 16 ani. Printre acestea se numără și politicianul veteran Mikola Statkevich, care a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Înaintea verdictului, ea a declarat că va continua „să o apere pe persoana pe care o iubește” într-un videoclip pe Twitter, în care a arătat desene ale copiilor pe fundal.