• Fondatoarea temutei Armate Roşii Japoneze, Shigenobu, a fost eliberată din închisoare.
  • Fusako Shigenobu, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată pentru că ar fi coordonat asediul unei ambasade în 1974.
  • Shigenobu a ispăşit o pedeapsă de 20 de ani.

Fondatoarea temutei Armate Roşii Japoneze, Shigenobu, a fost eliberată din închisoare. Fusako Shigenobu, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată pentru că ar fi coordonat asediul unei ambasade în 1974. Shigenobu a ispăşit o pedeapsă de 20 de ani.

Fusako Shigenobu, în vârstă de 76 de ani, fondatoarea temutei Armate Roşii Japoneze, a ieşit din închisoare, după ce a încheiat o pedeapsă de 20 de ani pentru că ar fi coordonat asediul ambasadei Franţei din Haga în 1974.

Shigenobu a fost una dintre cele mai cunoscute femei din lume în anii 1970 şi 1980, când gruparea ei de stânga radicală a efectuat atacuri armate peste tot pe mapamond în sprijinul cauzei palestiniene.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Shigenobu a părăsit închisoarea din Tokyo într-o maşină neagră împreună cu fiica ei, în timp ce mai mulţi susţinători ţineau un banner pe care scria „Te iubim Fusako”.

Îmi cer scuze pentru inconvenientul pe care arestarea mea le-a cauzat atâtor oameni. Acum o jumătate de secol am provocat daune unor oameni nevinovaţi, care ne erau străini, pentru că am acordat prioritate cauzei noastre”, a declarat Shigenobu reporterilor după eliberare.

Fosta lucrătoare a unei companii de sos de soia devenită militantă a fost arestată în Japonia în 2000 şi condamnată la două decenii după gratii pentru rolul ei în asediul ambasadei Franţei din Ţările de Jos.

Shigenobu şi-a menţinut nevinovăţia în privinţa asediului, în care trei militanţi ai Armatei Roşii au năvălit în ambasada Franţei, luând ostatici pe ambasador şi alţi 10 membri ai personalului timp de 100 de ore. Doi poliţişti au fost împuşcaţi şi răniţi grav. Franţa a pus capăt situaţie la acel moment după ce a eliberat o gherilă a Armatei Roşii.