LIVE UPDATE. Protestele Black Lives Matter. Filmul evenimentelor din Atlanta: un afro-american împușcat mortal

  • Protestele anti-rasiste din întreaga lume în urma morții lui George Floyd au dus la violențe, demiteri și doborârea statuilor Confederației.
  • Guvernatorul New York, Andrew Cuomo a dat vot pentru proiectul de lege privind reforma poliției de stat.
  • Revoltă la Atlanta după uciderea unui tânăr afro-american. Un restaurant a fost incendiat, iar poliția a ripostat cu gaze lacrimogene.

După moartea bărbatului afro-american de 27 de ani din Atlanta, un polițist a fost demis, iar altul a fost pus în stand-by

Poliţistul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit, iar un alt agent a fost suspendat din funcției pentru o perioadă nedeterminată.

Zeci de protestatari au fost arestați în Atlanta. Șefa poliției și-a dat demisia

Cel puțin 36 de persoane au fost arestate în Atlanta, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Atlanta pentru CNN.

Într-o postare pe Twitter șefa Poliției din Atlanta, Erika Shieldsa a anunțat că renunță la șefia poliției din „dragoste profundă și sigură pentru acest oraș și acest departament”.

Un afro-american din Atlanta a fost împușcat mortal de agenți

Un alt afro-american a fost împușcat mortal de polițiști. Totul s-a întâmplat în fața unui restaurant fast-food.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a adormit vineri seară la volanul mașinii sale pe calea de acces al unui restaurant fast-food drive-in, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor, scrie CNN.

Oamenii legii spun că tânărul se afla sub influenţa alcoolului. Din imaginile surprinse și care stârnesc revoltă pe Twitter se vede cum acesta opune rezistenţă când poliţia încearcă să-l aresteze.

După ce a fost împușcat, tânărul a fost transportat la spital, însă s-a stins la scurt timp.