• Fostul ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, a fost condamnat pentru asasinarea lui George Floyd.
  • O instanță din Minneapolis a pronunțat, vineri, sentința: 22 de ani si jumtate de închisoare cu executare pentru Chauvin.
  • Derek Chauvin a fost deja găsit vinovat de jurați, în aprilie, pentru trei capete de acuzare.
  • Judecător: „Trebuie să recunoaștem durerea familiei Floyd”.

UPDATE: Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani si jumătate de închisoare cu executare pentru uciderea lui George Floyd. Chauvin este închis într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, în apropiere de Minneapolis, unde sunt încarcerați unii dintre cei mai periculoși criminali.

Judecătorul Cahill: „Trebuie să recunoaștem durerea familiei Floyd. Comentariile mele vor fi, de fapt, foarte scurte, deoarece cea mai mare parte va fi în scris”, a spus el, arătând spre memoriul său de 22 de pagini privind sentința.

UPDATE: Familia lui George Floyd a cerut instanțelor să păstreze „pedeapsa maximă”, adică cea de 40 de ani de detenție, împotriva polițistului Derek Chavin.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

„De ce? Ce ai gândit când ai îngenuncheat pe gâtul fratelui meu când știai că nu este o amenințare?”, l-a întrebat Terrence Floyd pe Derek Chavin în timpul audierii.

O instanță din Minneapolis va pronunța, vineri, sentința în dosarul în care fostul ofițer de poliție Derek Chauvin este acuzat că l-a ucis în timpul arestării pe afro-americanul George Floyd, în mai 2020.

În timpul ședinței de judecată, Chauvin a transmis condoleanțe familiei lui Floyd.

Derek Chauvin este primul polițist alb condamnat vreodată în statul american Minnesota pentru moartea unui bărbat afro-american, scrie presa internațională.

Procuratura a solicitat 30 de ani de închisoare pentru Derek Chauvin.

Ceilalți trei foști polițiști implicați, alături de Chauvin, în arestarea și moartea lui George Floyd urmează să fie judecați în luna august.