• La trei ani de la demararea anchetei Teldrum, Liviu Dragnea a trecut de la calitatea de suspect la cea de inculpat
  • Liviu Dragnea a fost ţinut 45 de minute în duba cu care a fost adus la Penitenciarul Rahova
  • Fostul preşedinte PSD se află în prezent după gratii, fiind contamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

UPDATE 14:00

Liviu Dragnea a fost audiat astăzi, în calitate de inculpat, în dosarul Teldrum. Fostul preşedinte PSD a fost ţinut în dubă 45 de minute, pentru că a fost adus mai devreme de ora 10, când era citat.

DNA a avut mare grijă să-l ferească de camerele de filmat, aşa că poarta a fost închisă, iar duba a fost parcată foarte aproape de intrarea în sediu. Procurorilor le-a luat 3 ani ca să-l treacă pe Liviu Dragnea de la calitatea de suspect la cea de inculpat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

El este acuzat de abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. 

ȘTIRE

Fostul şef PSD, Liviu Dragnea, a fost dus, vineri dimineaţa, la sediul DNA. Acesta a fost citat de către procurorul anticorupţie care se ocupă de dosarul Teldrum şi care va pune în mişcare acţiunea penală în ancheta deschisă în urmă cu patru ani.

Pe scurt, punerea în mişcare a acţiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat.

Liviu Dragnea a fost adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova. El se consideră nevinovat și spune că acțiunea este una care va fi folosită în scop electoral.

”Sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”, a declarat Dragnea, într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Fostul lider PSD a primit o sentinţă de 3 ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGAPSC) Teleorman.