Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberare condiţionată

liviu-dragnea Foto: Profimedia
  • Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare la Penitenciarul Rahova.
  • Fostul lider PSD se află la Rahova din 27 mai 2019.
  • Dragnea execută, în prezent, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, respectiv două treimi din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse, respectiv scăzute, zilele câștig-muncă astfel încât dânsul a fost introdus în această comisie, s-a dat aviz faborabil, deci îndeplinește toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere de liberare condiționată”, a spus Flavia Todosiu, avocata lui Liviu Dragnea și pro decanul Baroului București.

Pe 12 aprilie, Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiționat din închisoare. Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, din 27 mai 2019, unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a avut mai multe încercări de a ieși din penintenciar prin introducerea în instanțe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

La acea vreme, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat că nu a autorizat ca fostul lider PSD să acorde acel interviu, motiv pentru care Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.