• Tribunalul București a judecat miercuri și a amânat pentru joi decizia privind eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea
  • Tribunalul a judecat o contestație la hotărârea Judecătoriei Sectorului 5, care a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, ca fiind neîntemeiată
  • Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată”, a stabilit, joi, Tribunalul Capitalei
  • Decizia este definitivă

UPDATE 2: Liviu Dragnea mai are o șansă de eliberare condiționată dacă i se aprobă cererea de strămutare

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, mai are o șansă de a fi eliberat condiționat dacă i se va aproba cererea de strămutare a dosarului, care se va judeca în 14 iunie, a declarat, joi, avocatul Flavia Teodosiu. Dragnea a împlinit, joi, 2 ani de când se află în închisoare.

Avocatul lui Liviu Dragnea a spus, joi, la Antena 3, că fostul lider PSD are o nouă șansă de a fi eliberat condiționat dacă i se aprobă cererea de strămutare a dosarului.

„Dacă această strămutare va fi admisă, această hotărâre va fi desființată (…). În continuare considerăm că această contestație trebuia admisă, iar domnul Dragnea trebuia pus în libertate astăzi (joi – n.r.). (…) Probabil cererea noastră de strămutare este foarte bine întemeiată și probabil că cineva de la Curtea de Apel București va aprecia și va decide în mod corect faptul că la Tribunalul București lucrurile s-au decis ca atare”, a spus avocatul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Teodosiu a mai spus că în situația în care se admite cererea de strămutare, care se va judeca în 14 iunie la Curtea de Apel București hotărârea de joi, prin care s-a respins eliberarea condiționată va fi desființată prin efectul legii.

Această contestație respinsă joi va fi practic rejudecată de un alt tribunal care se află în circumscripția Curții de Apel București.

UPDATE 1. Tribunalul decide ca Dragnea să rămână după gratii

Respinge contestația formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată”, a decis, joi, Tribunalul București.

Decizia este definitivă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Magistrații Tribunalului București ar putea anunța azi decizia privind eliberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

Tribunalul București a judecat miercuri și a amânat pentru joi decizia privind eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Tribunalul judecă o contestație la hotărârea Judecătoriei Sectorului 5, care a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, ca fiind neîntemeiată.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.