Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care ispăşeşte pedeapsa cu închisoarea la Penitenciarul Rahova, se poate întoarce la muncă în închisoare, după ce acest drept îi fusese interzis. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea lui Liviu Dragnea de a se întoarce la muncă, după ce fusese sancţionat pentru interviul dat din închisoare.

„Admite acţiunea în parte. În baza art.14 din Legea nr.554/2004, suspendă executarea: -art.17, alin.4 din Decizia ANP nr.500165/2017, în măsura în care retragerea de la muncă este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. -art.24, lit.c din Decizia ANP nr.500165/2017, în măsura în care interdicţia de folosire la activităţi cu caracter gospodăresc este determinată de aplicarea sancţiunii disciplinare prevăzute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare. Respinge în rest acţiunea. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare”, este decizia pe scurt a Curţii de Apel Bucureşti.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii.

Liviu Dragnea a fost sancţionat după apariţia interviului dat prin Skype fostei sale consiliere şi a rămas fără drept de muncă. Cum zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, fostul lider PSD a pierdut, din cauza sancţiunii, şansa de a ieşi ceva mai repede din penitenciar.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis atunci că nu a aprobat interviul, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, în 27 mai 2019.