Lui Elon Musk nu îi place să fie şef. Ce ar vrea să facă miliardarul

elon-musk Foto: Profimedia
  • Elon Musk a dezvăluit că nu îi place să fie şeful Tesla.
  • Miliardarul este implicat într-un proces, în care este acuzat că a presat membrii consiliului de administraţie să cumpere o companie de panouri solare.
  • Acţionarii Tesla îi cer 2,5 miliarde de dolari lui Musk.

Elon Musk a dezvăluit că nu îi place să fie şeful Tesla, relatează BBC.

„Mai degrabă urăsc să fiu şef şi aş prefera mai mult să îmi petrec timpul pe proiectare şi inginerie”, a spus el unei instanţe din SUA.

Miliardarul, fondatorul Tesla, a vorbit la începutul unui proces în care este acuzat că a presat membrii consiliului de administraţie într-un acord de 2,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra o companie de panouri solare.

Acţionarii susţin că banii producătorului de maşini au fost irosiţi pe SolarCity, care, spun ei, nu mai avea bani.

La momentul tranzacţiei, Elon Musk deţinea 22% din acţiunile de la Tesla, cât şi de la SolarCity, o companie fondată de verii lui.

„Pentru că deţineam aceleaşi procent din ambele companii, nu a existat niciun câştig financiar”, a spus Musk.

El a spus, de asemenea, că nu a pus presiune pe membrii consiliului, spunând că acordul face parte dintr-un „plan general” vehicule la preţuri accesibile, cu surse de alimentare ecologică.

Acţionarii care au intentat acest proces împotriva lui Musk, au cerut instanţei ca el să plătească spre Tesla întreaga sumă de 2,6 miliarde de dolari.

Procesul va dura aproximativ două săptămâni. Randall Baron, avocatul acţionarilor, l-a avertizat pe Musk că acest caz ar urma să fie „o problemă” pentru el.

„Îmi dau seama”, a fost răspunsul lui Musk, făcând un semn către dosarul pe care îl avea pregătit Baron.