Mai multe persoane din Giurgiu sunt bănuite că au eliberat unor călători teste Covid-19 care atestă faptul că aceştia nu sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar care în realitate nu au fost efectuate.

Percheziţiile se fac, luni, la sediile a trei societăţi de transport internaţional, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Sunt puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară la sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internaţional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea şi folosirea de teste Covid-19 falsificate, potrivit IPJ Giurgiu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit sursei citate, se fac cercetări pentru infracţiuni precum fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Concret, administratorii societăţilor comerciale au pus la dispoziţia călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceştia nu sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate.