Mai mulţi câini au fost arşi într-un tomberon. Poliţia Capitalei a făcut percheziţii la un adăpost improvizat de animale

politia-capitalei Foto: Captură Mediafax
  • Poliția Capitalei a fost sesizată că pe un teren viran, printre deșeuri, ard trupurile unor câini
  • Oamenii legii au făcut percheziții la adresa unui bărbat care gestiona un adăpost improvizat
  • A fost dusă la secție pentru audieri și o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat

Poliția Capitalei a fost sesizată că pe un teren viran, printre deșeuri, ard trupurile unor câini. Oamenii legii au făcut percheziții la adresa unui bărbat care gestiona un adăpost improvizat, iar la acesta au găsit peste 100 de animale în condiții improprii.

Secția 13 Poliție din Capitală a fost sesizată în 5 ianuarie că pe un teren viran, într-un container, printre deșeuri, ardeau trupurile unor câini.

Cercetările s-au făcut sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în temeiul Legii nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor, iar sâmbătă polițiști, cu sprijinul unor lucrători ai Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au pus în aplicare două mandate de percheziție la adresa unui bărbat, despre care existau indicii că se ocupă cu gestionarea adăpostului improvizat pentru animale, precum și la adresa adăpostului.

„Au fost identificați în adăpost 108 câini, ținuți în condiții improprii, unii cu diverse leziuni, fapt pentru care polițiștii au emis ordine de plasare în adăpost, aceștia fiind preluați și relocați de către reprezentanții ASPA. Au fost identificate și ridicate documente cu privire la câinii din adăpost, pentru o parte urmează a fi identificați, pe baza microcipurilor, proprietarii, urmând a fi contactați pentru stabilirea modalității in care acești câini au ajuns în adăpostul improvizat”, spun, sâmbătă, reprezentanții Poliției Capitalei.

De asemenea, a fost depistată și dusă la sediul secției pentru audieri și o altă persoană care ar fi organizat adăpostul improvizat.

Cercetările sunt continuate de către Secția 13 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea situației.