Mai mulţi migranţi au fugit dintr-un centru de carantină COVID -19 din Mehedinţi

Sursa foto: Profimedia
  • Şase sirieni sunt căutaţi de poliţişti şi jandarmi, după ce au fugit dintr-un centru de carantină COVID-19 din Drobeta Turnu Severin
  • Migranţii au stat şapte zile în centru şi ar putea avea infecţie cu SARS-COV2
  • Cei şase migranţi erau sub paza Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin

Este alertă în Mehedinţi, după ce şase sirieni au fugit dintr-un centru de carantină pentru COVID din Drobeta Turnu Severin. Migranţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi în data de 2 august,, când încercau să intre ilegal din Serbia în România. Au fost duşi într-un centru de carantină din Drobeta Turnu Severin unde ar fi trebuit să stea 14 zile, sub paza poliţiştilor locali.

În data de 8 august, cei şase sirieni au dispărut din centru. Zeci de poliţişti şi jandarmi îi caută, însă sunt de negăsit. Niciunul dintre ei nu a fost testat pentru SARS-COV2.

Potrivit Andreei Rădoi, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi, poliştii locali care aveau misiunea să-i păzească sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Corina Moraru- purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi:

“Persoanele au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercet[ri, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani.”

Mărinică Stoian- medic epidemiolog DSP Mehedinţi:

“Venind din Serbia, Serbia fiind pe galben, toată lumea care venea din Serbia intra în izolare 14 zile.(…) La momentul la care au fost introduşi în izolarea aceea nu aveau simptomatologie, nu aveau febră.”

Andreea Rădoi -purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi:

“Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au condus la producerea unei asemenea situaţii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.”