• Judecătorii au interzis accesul la net mai multor acuzați care au participat la asaltul de la Capitoliu
  • Decizia a fost luată după ce doi dintre acuzați au instigat la violență prin intermediul mediului online

370 de persoane au fost puse sub acuzare, după ce protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul american. Mai nou, publicația Los Angeles Times a descoperit că cel puțin 5 persoane, care au participat la atac, au primit interdicție la internet din partea judecătorilor.

Această decizie a fost luată după ce unul dintre acuzați, o femeie din Beverly Hills, a îndemnat protestatarii să se înarmeze în timp ce participau la violențe. Mai mult aceasta a postat online mesaje care promovau teorii ale conspirației despre miliardarul George Soros și despre fraudarea alegerilor prezindențiale.

Un alt acuzat căruia i s-a permis să folosească social-media sub supraveghere, este acuzat de luarea cu asalt a Capitolului pentru că s-a deghizat în echipament militar și i-a amenințat pe polițiști. Este un caz complicat, mai ales datorită faptului că sunt încălcate drepturile omului, dar judecătorii spun că o astfel de măsură va opri dezinformarea din mediul online.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

În justiția americană au mai fost cazuri asemănătoare

Ideea de a interzice acuzaților să acceze platformele social media a fost dezbătută în fața instanțelor americane și anterior, Curtea Supremă a statului Ohio respingând anul trecut tentative similare.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins la rândul ei o lege din 2017 adoptată de Carolina de Nord care le-ar fi interzis agresorilor sexuali să folosească social media.