Mai mulți tineri au fost amendați pentru că au organizat petreceri pe plaja din Vama Veche

Petrecere Vama Veche Sursa foto: Mediafax Foto
  • Cinci tineri care au organizat petreceri pe plajă la Vama Veche au fost amendați
  • Tinerii au fost amendați cu câte 2.000 de lei
  • Polițiștii au mai dat 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Cinci tineri care au organizat petreceri pe plajă, la Vama Veche, au primit amenzi de câte 2.000 de lei. S-au mai dat 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

Polițiști din Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat din oficiu că pe plaja din dreptul unei terase din stațiunea Vama Veche mai multe persoane dansau, sâmbătă seară, încălcându-se măsurile de distanțare fizică. Cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani ar fi organizat petreceri pe plajă, adică au difuzat muzică prin boxe alimentate cu generator de curent. Cei cinci au fost amendați cu câte 2.000 de lei și îndepărtați de pe plajă.

Totodată, polițiștii din Vama Veche – 2 Mai au mai dat 17 sancțiuni în valoare totală de 3.500 de lei (dintre care 10 avertismente), persoanelor care nu au respectat măsurilor de protecție individuală sau au încălcat normele de conviețuire socială, ordine și siguranță publică.

„Precizăm faptul că polițiștii și jandarmii acționează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale, cu recomandări pentru turiști să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de COVID-19, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație”, transmite IPJ Constanța.