Mai mulți tineri din Galaţi au fost prinși în flagrant în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic

combinat-siderurgic Mediafax Foto
  • Patru bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic din Galați
  • Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și indisponibilizate bunuri în valoare de circa 100.000 de lei
  • Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost duse la sediul poliției pentru audieri

Patru bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic din Galați. Ulterior, la locuințele acestora și ale unor complici au fost organizate percheziții domiciliare. Prejudiciul este de aproximativ 300.000 de euro.

Potrivit IPJ Galați, polițiștii din Galați au făcut vineri 14 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Acțiunea a avut loc după ce, în cursul nopții dintre joi și vineri, Polițiștii Secției 2 Poliție Galați, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbați care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic.

Polițiștii au stabilit că în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase și neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice și alte bunuri, făcând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și indisponibilizate bunuri în valoare de circa 100.000 de lei, precum și sumele de 6.000 de euro și 80.000 de lei.

Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost duse la sediul poliției pentru audieri.