• Experţii care au investigat moartea lui Diego Maradona spun că echipa medicală a acestuia l-a „abandonat” în ultimele ore ale vieţii
  • Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020
  • „Acţiunea echipei medicale însărcinată cu tratarea lui DAM (Diego Armando Maradona) a fost inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, se arată în raportul consiliului medical

Experţii care au investigat moartea lui Diego Maradona spun că echipa medicală a acestuia l-a „abandonat” în ultimele ore ale vieţii. Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020.

Experţii numiţi pentru a investiga moartea lui Diego Maradona au ajuns la concluzia că echipa medicală a starului argentinian a acţionat într-o „manieră inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, potrivit unei copii a raportului făcut public de Reuters.

Procurorii argentinieni au lansat investigaţii la scurt timp după moartea lui Maradona, în noiembrie 2020, din cauza insuficienţei cardiace, într-o casă de lângă Buenos Aires. Anchetatorii au ordonat percheziţii la proprietăţile medicului fostului fotbalist şi cercetarea celor implicaţi în îngrijirea sa.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În luna martie a acestui an, un consiliu medical numit de Ministerul Justiţiei s-a întrunit pentru a analiza acuzaţiile potrivit cărora membrii echipei sanitare nu l-ar fi tratat în mod corespunzător pe Maradona.

„Acţiunea echipei medicale însărcinată cu tratarea lui DAM (Diego Armando Maradona) a fost inadecvată, deficitară şi nesăbuită”, se arată în raportul consiliului medical din 30 aprilie.

Raportul a arătat că Maradona „a început să moară cu cel puţin 12 ore înainte” de a fi găsit fără viaţă pe 25 noiembrie 2020.

„El a prezentat semne ale unei perioade agonizante prelungite, aşa că am ajuns la concluzia că pacientul nu a fost monitorizat corespunzător începând cu ora 00:30 în data de 25.11.2020”, se mai spune în raport.

Maradona s-a luptat cu dependenţa de alcool şi droguri mulţi ani şi suferise o intervenţie chirurgicală pe creier în noiembrie.

Maradona, campion mondial cu Argentina în 1986, a jucat la Barcelona, Napoli, Sevilla, Boca Juniors şi Argentinos Juniors şi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.