• Marilyn Manson a fost dat în judecată pentru că ar fi agresat sexual o minoră „de mai multe ori în anii 1990″, la începutul carierei sale.
  • În cadrul procesului, se susține că, la prima lor întâlnire din 1995.
  • Doe susține în proces că Warner ar fi sunat-o și ar fi discutat cu ea online, cerându-i fotografii explicite cu ea și cu prietenii ei.

Marilyn Manson a fost dat în judecată pentru că ar fi agresat sexual o minoră „de mai multe ori în anii 1990″, la începutul carierei sale. Muzicianul, pe numele real Brian Warner, este numit ca pârât în noul proces, alături de fostele sale case de discuri Interscope și Nothing Records. Acum adultă, presupusa victimă – care rămâne anonimă sub numele de Jane Doe – reclamă capetele de acuzație de agresiune sexuală și provocarea intenționată de suferință emoțională.

Casa de discuri este acuzată, de asemenea, de neglijență și de provocarea intenționată de suferință emoțională, printre alte acuzații Doe. Depuse la Curtea Supremă a comitatului Nassau din Long Island, New York, documentele – obținute inițial de Rolling Stone – o cataloghează pe Jane drept „supraviețuitoare a abuzurilor sexuale în copilărie și la vârsta adultă”.

Avocații lui Doe susțin că „obsesiile pedofile și comportamentele violente” ale lui Warner nu numai că erau „cunoscute de Interscope și Nothing Records”, dar au fost „celebrate și promovate pentru câștigul lor financiar colectiv”. Brian ar fi întâlnit-o pentru prima dată pe Doe în 1995, când aceasta avea 16 ani, unde ar fi „folosit rolul, statutul și puterea sa de adult și interpret în industria muzicală pentru a avea acces la ea, a o îngriji, a o manipula și a o exploata”, ceea ce a dus la presupuse „agresiuni sexuale în două incidente separate”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se susține că, în 1999, când Doe avea aproximativ 19 ani, Warner „a perpetuat manipularea, exploatarea și agresiunea sexuală asupra ei pe parcursul a aproximativ 4 săptămâni”. În cadrul procesului, se susține că, la prima lor întâlnire din 1995, Doe a fost invitată în autobuzul de turneu al lui Warner după un concert în Dallas – ea era cu „una dintre celelalte fete mai tinere”. Se susține că Warner le-ar fi întrebat vârsta și nivelul școlar înainte de a le nota adresa de domiciliu și numerele de telefon.

„În timp ce se afla în autobuzul de turneu, acuzatul Warner a efectuat diverse acte de comportament sexual criminal asupra reclamantei, care era virgină la acel moment”, se susține în proces. S-a susținut că „unul dintre membrii trupei l-a privit pe Warner agresându-o sexual pe Doe”.

„Doe era îndurerată, speriată, supărată, umilită și confuză. După ce a terminat, acuzatul Warner a râs de ea. … Apoi, acuzatul Warner i-a cerut reclamantei să „plece naibii din autobuzul lui” și a amenințat-o pe reclamantă că, dacă va spune cuiva, o va ucide pe ea și familia ei”.

Doe susține că un membru al echipajului i-a dat un număr 1-800 pentru trupă și o parolă pentru ca ea și Warner să se poată întâlni din nou. Doe susține în proces că Warner ar fi sunat-o și ar fi discutat cu ea online, cerându-i fotografii explicite cu ea și cu prietenii ei. Mai târziu, în acel an, Doe susține că Brian a convins-o, la vârsta de 16 ani, să călătorească la un concert la New Orleans, înainte de a o „aranja”, complimentându-i operele de artă.

„Acuzatul Warner a devenit apoi mai agresiv și a agresat-o din nou sexual pe reclamantă”, se arată în plângere. După cea de-a doua agresiune, pârâtul Warner s-a purtat într-un mod mai amabil și mai drăguț cu reclamanta și i-a spus că vrea să o vadă din nou”. Doe ar fi continuat să aibă contacte cu Brian și cu trupa și la vârsta de 18 ani, în timp ce se întâlnea cu toboșarul de atunci al Nine Inch Nails, Chris Vrenna, s-au întâlnit din nou.

A participat la un concert Marilyn Manson, unde un membru al trupei a încurajat-o să participe la un concert din 1999 din Dallas. De asemenea, ea a mers și la următorul concert, în New Orleans, potrivit procesului. Acolo, un membru al echipei a ajutat-o să ajungă în culise pentru o audiență cu Warner. Un membru al suitei lui Warner i-ar fi spus că va continua să îi dea permise de acces în culise.

În proces se susține: „Atmosfera din culise includea întotdeauna disponibilitatea unor cantități mari de droguri pe care ea și alții le puteau folosi”. Doe susține că și-a petrecut următoarele patru săptămâni pe drum cu grupul, consumând droguri și petrecând ore cu Warner în care acesta o „aranja, hărțuia și abuza sexual”.

Avocatul lui Doe, Jeff Anderson, a declarat pentru Rolling Stone: „Acest proces intentat de acest supraviețuitor este un pas uriaș în a aduce lumină și căldură într-o industrie care a ascuns pericolele la vedere. Este timpul să înfruntăm muzica. Noile legi oferă supraviețuitorilor timpul necesar pentru a lua măsuri reale pentru dreptate și protecție. Noile legi puternice din New York și California oferă supraviețuitorilor adulți șansa de a lua măsuri legale împotriva prădătorilor și a celor care îi protejează și profită de pe urma lor.”