Medic reținut după ce, nemulţumit de banii primiți, a sechestrat două persoane în cabinet şi le-a agresat

Un medic din Argeş – care lucra fără drept – a fost reţinut după ce a sechestrat două persoane în cabinet şi le-a agresat, în urma unor neînţelegeri din cauza banilor.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal pentru lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violenţe şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi au reţinut o femeie de 65 de ani, din Piteşti.

Potrivit IPJ Argeş, din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, o femeie nu s-ar fi înţeles cu pacienta în privinţa onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoţea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic.

Pacienta şi cealaltă persoană au reuşit să plece din cabinet după intervenţia unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri.

Totodată, din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că femeia a exercitat profesia de medic fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România.

Poliţiştii din Piteşti au făcut, joi, o percheziţie la sediul clinicii, în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

După administrarea probatoriului, „medicul” a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.