• Un militar a murit la câteva ore după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca.
  • Doi medici italieni și o asistentă sunt acuzați de omor din imprudență.
  • Decizia a provocat furia cadrelor medicale, care susțin că autoritățile nu fac decât să adauge şi mai multă neîncredere în campania de vaccinare.
  • Italia are cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus dintr-un stat UE.

Procurorii din orașul sicilian Siracuza au pus sub investigație doi medici italieni și o asistentă pentru omor din imprudență, după ce un militar a murit la câteva ore după ce i s-a adminisrat serul de la AstraZeneca, transmite Reuters.

Procurorul de caz a ordonat „ca măsură de precauţie”, sechestrarea a zeci de mii de vaccinuri din lotul suspect din care a făcut parte doza administrată militarului. Decizia a provocat furia cadrelor medicale, care susțin că autoritățile nu fac decât să adauge şi mai multă neîncredere în campania de vaccinare.

„Cum să te mai aştepţi să vaccinezi milioane în asemenea condiţii”, s-a întrebat Massimo Galli, şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului Sacco din Milano. 

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În prezent, Italia îşi pune mari speranţe în vaccinarea în masă a populaţiei împotriva coronavirusului, după ce a depăşit 105.000 de morţi cauzate de această boală.

Italia are cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus dintr-un stat UE, în timp ce ce ţara trece prin cea mai gravă criză economică de la Al Doilea Război Mondial.

În același timp, procurorul de caz a recunoscut că s-a vaccinat şi el cu AstraZeneca şi a subliniat că nu a avut niciun fel de emoţii, dar „o anchetă trebuie să-şi urmeze calea, indiferent de ce crede opinia publică”.