• Soția unui pompier, mort după ce s-a infectat cu SARS-COV2, acuză medicii din Vâlcea
  • Soția pompierului spune că bărbatul ei suna după asistente că s-a terminat oxigenul
  • Medicul curant a cerut familiei medicamente de acasă pentru a-l trata pe bărbat

La o lună de când un pompier din cadrul ISU Vâlcea a murit în spital, după ce s-a infectat cu SARS-COV2, soția sa acuză nereguli grave. Bărbatul a fost ținut într-un salon neîncălzit, iar la Terapie Intensivă a fost trimis când era prea târziu.

Luiza Paraschiv, corespondent Aleph News: „Alida Banu spune că soțul ei a fost ținut în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Râmnicu Vâlcea 13 zile, unde primea oxigen de la butelie, deși acesta nu mai putea respira și ar fi avut nevoie de ventilator.Mai mult. Erau seri în care oxigenul se termina și pentru că nu treceea nimeni pe la el, paramedicul suna, de pe mobil, în cabinetul asistentelor medicale. Alida Banu spune că medicul discuta cu soțul ei mai mult prin mesaje, iar pe durata spitalizării nu i-a făcut nicio investigație la plămâni, deși starea lui se deteriora de la o zi la alta. Medicul curant a decis să-l transfere în secția ATI a Spitalului de Urgență Vâlcea abia când acesta nu mai putea deloc să respire. A fost prea târziu. Romeo Banu a murit înainte să ajungă în Terapie Intensivă.”

Ce povestește Alida Banu, soția pompierului

Alida Banu, soția paramedicului mort: “Soțului meu i-am trimis medicamente de acasă, despre ce vorbim. I-am trimis fiole de algocalmin, i-am trimis medicamente pentru ficat, pentru protecția ficatului pentru că el a avut o hepatită când a fost mic. Un alt medicament pentru detoxifierea plămânilor, ceva de genul. (…) Plămânii lui pe data de 13, când a făcut testul COVID, erau în parametri normali. Am documente. Plămânii lui la CT, pe data de 26 octombrie,, erau atrofiați. Sunt albi, doar cu câteva pete.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe cine acuză soția paramedicului mort

Alida Banu nu acuză o persoană anume. Consideră că absolut toți angajații Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Vâlcea sunt vinovați de moartea soțului ei. Așa că a făcut o plângere de malpraxis către Colegiul Medicilor și așteaptă răspuns la toate întrebările care o macină de când paramedicul a murit. Alida este supărată și conducerea ISU Vâlcea pentru că nici măcar nu s-a interesat de starea de sănătate a paramedicului.