• Doctorii din Franţa care eliberează certificate de virginitate riscă un an de închisoare şi 15 mii de euro amendă.
  • Sunt prevederi din legea împotriva separatismului musulman, care urmează să intre la vot, anul acesta.
  • 30% dintre medicii francezi spun că li s-au cerut certificate de virginitate, dar au refuzat.

Guvernul francez intenționează să introducă pedepse cu închisoarea și amenzi pentru medicii care furnizează așa-numitele „certificate de virginitate” pentru căsătoriile religioase tradiționale, relatează BBC.

Ministerul de Interne francez afirmă că proiectul de lege – care nu a fost încă pe deplin dezbătut de politicienii francezi – propune un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro pentru orice cadru medical care eliberează un „certificat de virginitate”.

Legea face parte din proiectele de legi care vizează întărirea valorilor seculare franceze și combaterea a ceea ce președintele Emmanuel Macron numește „separatismul islamist”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Asociația franceză de consiliere privind avortul, ANCIC (Association Nationale des Centres d’IVG et de Contraception), spune că oprirea „testelor de virginitate” necesită înainte de toate, o muncă educațională pe scară largă.

Potrivit postului de televiziune TV France 3, aproximativ 30% dintre medicii francezi spun că li s-au cerut astfel de certificate, dar se pare că aceștia refuză.

Organizația Mondială a Sănătății spune că practica de a inspecta himenul, vizual sau prin palpare, nu poate dovedi dacă o femeie sau o fată au întreținut sau nu, relații sexuale. De asemenea, această practică încalcă drepturile omului, spune OMS.

Cât de răspândită este practica

Ginecologul dr. Ghada Hatem a declarat pentru France Inter News că „în Franța acest lucru nu este cerut de femei – sunt întrebat de aproximativ trei femei [pentru certificate] în fiecare an”.

Adesea, fetele din Maghreb, majoritatea de religie musulmană din nord-vestul Africii sunt cele care le cer, a spus ea. Ea a declarat pentru France 3 TV că a furnizat astfel de certificate pentru femeile și fetele care se temeau de violența fizică din partea rudelor sau dezonorarea familiei.

„Testele virginității” au fost documentate în multe țări de ONU, Human Rights Watch și alte organizații. Acestea se fac nu numai din motive religioase, ci uneori în anchete de viol sau în recrutarea către forțele de securitate.