• Medicul lui Maradona este cercetat pentru acuzația de ucidere din culpă.
  • Polițiștii au făcut cercetări la locuința și clinica doctorului care a avut grijă de legendă până în ultimele momente.
  • Poliția încearcă să stabilească dacă Maradona a fost victima neglijenței
  • Familia și avocații marelui fotbalist cer o anchetă amplă asupra morții
  • Fiicele fotbalistului acuză că tatăl lor nu a primit tratamentul potrivit

La patru zile după moartea lui Diego Maradona, polițiștii fac cercetări în privința decesului. Medicul acestuia, Leopoldo Luque, este suspectat de neglijență în serviciu – „omor prin imprudență“ – și de faptul că ar fi avut un conflict cu legendarul fotbalist înainte de moartea sa, acesta fiind cercetat pentru ucidere din culpă, scrie Daily Mail.

Poliția din Buenos Aires a percheziționat astăzi locuința și clinica medicului care a avut grijă de Diego Maradona până în ultimele clipe, iar anchetatorii urmează să stabilească dacă legenda a fost sau nu victima neglijenței sau a malpraxisului.

Ancheta a fost cerută de fiicele lui Maradona, Dalma și Giannina, care suspectează că tratamentul pe care l-a primit tatăl lor nu a fost cel potrivit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Avocatul lui Maradona, Matias Morla, a solicitat săptămâna trecută o anchetă amplă cu privire la răspunsul la apelul de urgenţă la moartea fotbalistului. Morla a spus că prima ambulanţă a ajuns la mai mult de o jumătate de oră la casa închiriată la nord de Buenos Aires, unde fosta vedetă a suferit insuficienţă cardiacă. El a numit întârzierea „idioţenie criminală“ şi s-a plâns că Maradona nu a primit niciun control medical în cele 12 ore înainte de a muri.

Rapoartele iniţiale arată că ultima persoană ca l-a văzut în viaţă pe Diego Maradona este un nepot în vârstă de 24 de ani care stătea cu el la casa din San Andres. 

Maradona i-ar fi spus nepotului său în acea dimineaţă „Nu mă simt bine“, înainte de a se întoarce la culcare şi de a muri în somn.