• Suma nominală a fost stabilită în documentele tribunalului care confirmă oficial că ziarul a acceptat înfrângerea.
  • Mail on Sunday a publicat o scrisoare scrisă de mână pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018.
  • Compania media va plăti, de asemenea, o sumă nespecificată pentru un caz separat de încălcare a drepturilor ei de autor.

Meghan Markle, ducesa de Sussex va primi despăgubiri de 1 liră sterlină de la Associated Newspapers, după ce s-a stabilit că Mail on Sunday i-a încălcat dreptul viața privată, relatează BBC.

Suma nominală a fost stabilită în documentele tribunalului care confirmă oficial că ziarul a acceptat înfrângerea.

Mail on Sunday a publicat o scrisoare scrisă de mână pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Compania media va plăti, de asemenea, o sumă nespecificată pentru un caz separat de încălcare a drepturilor ei de autor.

Associated Newspapers a indicat anterior că ia în considerare un nou apel la Curtea Supremă, dar compania a acceptat acum înfrângerea în acest caz de lungă durată.

În luna februarie a anului trecut, Înalta Curte s-a pronunțat împotriva trustului de presă în ceea ce privește viața privată și drepturile de autor, afirmând că problemele din acest caz erau atât de clare încât nu era nevoie de o audiere completă.

Meghan Markle ar putea primi despăgubiri de 1 milion de lire

Associated Newspapers nu a primit permisiunea de a face apel împotriva acestei decizii, dar s-a adresat Curții de Apel în încercarea de a obține anularea hotărârii inițiale. Cu toate acestea, în decembrie, Curtea de Apel a respins încercarea Associated Newspapers de a avea un proces.

Associated Newspapers va plăti, de asemenea, o sumă confidențială pentru încălcarea drepturilor de autor, în timp ce Mail on Sunday riscă, de asemenea, să fie nevoit să acopere o parte substanțială din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea depăși 1 milion de lire sterline.

Avocatul specializat în mass-media Mark Stephens a declarat pentru The Guardian că înțelegerea nominală de 1 liră sterlină sugerează o slăbiciune în ceea ce privește aspectul legat de viața privată din dosarul ducesei.

Cu toate acestea, avocatul specializat în calomnie David Hooper a declarat pentru The Daily Beast: „Acceptarea sumei de 1 liră sterlină va fi evitat, probabil, o dispută imensă cu privire la amploarea prejudiciului pe care l-a suferit.”