Meghan Markle va primi despăgubiri de 1 liră sterlină în urma unui proces

meghan-markle

meghan-markle

Meghan Markle, ducesa de Sussex va primi despăgubiri de 1 liră sterlină de la Associated Newspapers, după ce s-a stabilit că Mail on Sunday i-a încălcat dreptul viața privată, relatează BBC.

Suma nominală a fost stabilită în documentele tribunalului care confirmă oficial că ziarul a acceptat înfrângerea.

Mail on Sunday a publicat o scrisoare scrisă de mână pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018.

Compania media va plăti, de asemenea, o sumă nespecificată pentru un caz separat de încălcare a drepturilor ei de autor.

Associated Newspapers a indicat anterior că ia în considerare un nou apel la Curtea Supremă, dar compania a acceptat acum înfrângerea în acest caz de lungă durată.

În luna februarie a anului trecut, Înalta Curte s-a pronunțat împotriva trustului de presă în ceea ce privește viața privată și drepturile de autor, afirmând că problemele din acest caz erau atât de clare încât nu era nevoie de o audiere completă.

Meghan Markle ar putea primi despăgubiri de 1 milion de lire

Associated Newspapers nu a primit permisiunea de a face apel împotriva acestei decizii, dar s-a adresat Curții de Apel în încercarea de a obține anularea hotărârii inițiale. Cu toate acestea, în decembrie, Curtea de Apel a respins încercarea Associated Newspapers de a avea un proces.

Associated Newspapers va plăti, de asemenea, o sumă confidențială pentru încălcarea drepturilor de autor, în timp ce Mail on Sunday riscă, de asemenea, să fie nevoit să acopere o parte substanțială din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea depăși 1 milion de lire sterline.

Avocatul specializat în mass-media Mark Stephens a declarat pentru The Guardian că înțelegerea nominală de 1 liră sterlină sugerează o slăbiciune în ceea ce privește aspectul legat de viața privată din dosarul ducesei.

Cu toate acestea, avocatul specializat în calomnie David Hooper a declarat pentru The Daily Beast: „Acceptarea sumei de 1 liră sterlină va fi evitat, probabil, o dispută imensă cu privire la amploarea prejudiciului pe care l-a suferit.”

Exit mobile version