• Șeful Cosa Nostra a fost capturat după 30 de ani.
  • El a fost reținut la un spital privat din Palermo.
  • Acesta este condamnat pentru participarea sa la uciderea procurorilor anti-mafia.

Cel mai căutat șef al mafiei din Italia, Matteo Messina Denaro, a fost arestat luni de poliția înarmată într-un spital privat din Sicilia, unde bărbatul, fugar din 1993, era tratat pentru cancer. Poreclit Diabolik” și U Siccu” (Slăbănogul), Messina Denaro fusese condamnat la închisoare pe viață pentru rolul său în asasinarea în 1992 a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, crime care au șocat națiunea și au declanșat o campanie de reprimare a Cosa Nostra.

Messina Denaro, în vârstă de 60 de ani, a fost scos din spitalul La Maddalena” din Palermo de către doi polițiști carabinieri în uniformă și urcat într-un microbuz negru care îl aștepta. Acesta purta o jachetă maro căptușită cu blană, ochelari și o pălărie de lână maro și albă. Surse judiciare au declarat că era tratat pentru cancer și că a fost operat anul trecut, urmat de o serie de programări sub un nume fals.

Am avut un indiciu pentru anchetă și l-am urmărit până la arestarea de astăzi”, a declarat procurorul din Palermo, Maurizio de Lucia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Magistratul Paolo Guido, care a fost, de asemenea, responsabil de investigațiile privind Messina Denaro, a declarat că dezmembrarea rețelei sale de protectori a fost esențială pentru a ajunge la acest rezultat după ani de muncă. Un al doilea bărbat care îl condusese pe Messina Denaro la spital a fost arestat la fața locului, fiind suspectat că a ajutat un fugar.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat localnici aplaudând și dând mâna cu polițiștii în cagule în timp ce minivan-ul în care se afla Messina Denaro a fost condus de la spitalul din suburbie către o locație secretă.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a călătorit în Sicilia pentru a-i felicita pe șefii poliției după arestare. Nu am câștigat războiul, nu am învins mafia, dar această bătălie a fost o bătălie cheie de câștigat și este o lovitură grea pentru crima organizată”, a declarat ea. Maria Falcone, sora judecătorului ucis, a împărtășit acest sentiment.