• Șeful Cosa Nostra a fost capturat după 30 de ani.
  • El a fost reținut la un spital privat din Palermo.
  • Acesta este condamnat pentru participarea sa la uciderea procurorilor anti-mafia.

Cel mai căutat șef al mafiei din Italia, Matteo Messina Denaro, a fost arestat luni de poliția înarmată într-un spital privat din Sicilia, unde bărbatul, fugar din 1993, era tratat pentru cancer. Poreclit Diabolik” și U Siccu” (Slăbănogul), Messina Denaro fusese condamnat la închisoare pe viață pentru rolul său în asasinarea în 1992 a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, crime care au șocat națiunea și au declanșat o campanie de reprimare a Cosa Nostra.

Messina Denaro, în vârstă de 60 de ani, a fost scos din spitalul La Maddalena” din Palermo de către doi polițiști carabinieri în uniformă și urcat într-un microbuz negru care îl aștepta. Acesta purta o jachetă maro căptușită cu blană, ochelari și o pălărie de lână maro și albă. Surse judiciare au declarat că era tratat pentru cancer și că a fost operat anul trecut, urmat de o serie de programări sub un nume fals.

Am avut un indiciu pentru anchetă și l-am urmărit până la arestarea de astăzi”, a declarat procurorul din Palermo, Maurizio de Lucia.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Magistratul Paolo Guido, care a fost, de asemenea, responsabil de investigațiile privind Messina Denaro, a declarat că dezmembrarea rețelei sale de protectori a fost esențială pentru a ajunge la acest rezultat după ani de muncă. Un al doilea bărbat care îl condusese pe Messina Denaro la spital a fost arestat la fața locului, fiind suspectat că a ajutat un fugar.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat localnici aplaudând și dând mâna cu polițiștii în cagule în timp ce minivan-ul în care se afla Messina Denaro a fost condus de la spitalul din suburbie către o locație secretă.

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a călătorit în Sicilia pentru a-i felicita pe șefii poliției după arestare. Nu am câștigat războiul, nu am învins mafia, dar această bătălie a fost o bătălie cheie de câștigat și este o lovitură grea pentru crima organizată”, a declarat ea. Maria Falcone, sora judecătorului ucis, a împărtășit acest sentiment.