• Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.
  • În acest dosar, alăruri de Chirica, au mai fost trimiși în judecată alți cinci inculpați, printre care și fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita.

Primarul din Iași, Mihai Chirică, și fostul edil Gheorghe Nichita au fost trimiși miercuri în judecată în dosarul Skoda sub acuzația de abuz în serviciu, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Mihai Chirica, prima reacție după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Mihai Chirică: „Am aflat din mass-media de faptul că mai mulți demnitari și angajați ai Primăriei Municipiului Iași, printre care și eu, au fost trimiși în judecată în dosarul contractării serviciilor de leasing pentru patru autoturisme. Opinia publică trebuie să știe că în acest caz, deschis în urma unei plângeri, inclusiv Direcția Națională Anticorupție a făcut verificări minuțioase, încă din 2013, timp de circa șase ani, constatând că nu există fapte de corupție in competența sa. În plus, mai multe expertize, inclusiv ale Curții de Conturi, precum și instanțele de judecată au demonstrat că nu există niciun prejudiciu pentru bugetul local, motiv pentru care mă simt surprins de această decizie. Așa cum am spus întotdeauna, am încredere deplină în actul de justiție și vom colabora cu judecătorii astfel încât să ne dovedim nevinovăția cât mai repede. Personal, pentru a nu afecta imaginea orașului nostru, am dorința ca acest proces să fie cât mai scurt și rog instanța să soluționeze acest dosar cu înțelepciune și celeritate!”

Potrivit unui comunicat al procurorilor, în perioada februarie – mai 2013, pe când era viceprimar al Iașului, Chirica ar fi întocmit caietul de sarcini pentru achiziționarea a patru autoturisme astfel încât acestea să nu poată fi cumpărate decât de la o anumită firmă de autovehicule.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN