Milionarul american Robert Durst, subiectul documentarului polițist „The Jinx”, a fost găsit vinovat de crimă cu premeditare, pentru uciderea celei mai bune prietene, Susan Berman, relatează BBC.

Robert Durst a fost găsit vinovat de uciderea lui Susan Berman, în anul 2000, pentru a o împiedica să vorbească cu poliția despre dispariția soției sale.

În vârstă de 55 de ani, aceasta a fost găsită împușcată în cap în casa ei din Beverly Hills.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În partea finală a filmului The Jinx, milionarul este auzit murmurând, în baie, fără să știe că microfonul a rămas pornit: „(…) Ce naiba am făcut? I-am omorât pe toți, bineînțeles”.

Cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autoritățile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru uciderea prietenei sale. Juraților le-a fost difuzat clipul în timpul procesului.

Procurorii l-au numit pe Durst, în vârstă de 78 de ani, un „psihopat narcisist”. El încă nu a aflat pedeapsa, dar este probabil să moară în închisoare, mai relatează BBC.

Susan Berman era scriitoare de cărți polițiste și acționase ca purtător de cuvânt al lui Durst atunci când acesta a devenit suspect în cazul dispariției soției sale.

La o audiere anterioară, avocatul lui Durst, Dick DeGuerin, s-a opus ca juraților să li se arate și clipuri din All the Good Things, un film din 2010 despre căsnicia sa. Actorii principali în film sunt Ryan Gosling și Kirsten Dunst.

Filmul a fost regizat de Andrew Jarecki, regizorul filmului The Jinx, și prezintă viața magnatului, arătându-l ca pe un criminal.

Soția lui Durst, Kathleen McCormack, o studentă la medicină, a dispărut în 1982 și se presupune că a murit.

La scurt timp după verdictul de vineri, familia acesteia a emis o declarație prin care a îndemnat procurorii din comitatul Westchester din New York să îl urmărească penal pe Durst.

„Sistemul judiciar din Los Angeles a servit în sfârșit familia Berman. Acum este timpul ca Westchester să facă același lucru pentru familia McCormack”, au declarat aceștia.

Procurorii susțin că Durst a ucis de fapt trei persoane – a treia fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care a descoperit identitatea lui Durst în 2001, în timp ce acesta se ascundea în Texas.

Durst a fost achitat de uciderea lui Morris Black, argumentând cu succes că l-a ucis pe motiv de autoapărare înainte de a-i tăia cadavrul.

Durst este un membru înstrăinat al uneia dintre cele mai bogate și mai puternice dinastii imobiliare din New York. Fratele său, Douglas Durst, care a depus mărturie la proces, a declarat în fața instanței: „Ar vrea să mă ucidă”.

Pedeapsa lui Robert Durst urmează să fie pusă în aplicare pe 18 octombrie, când va fi pronunțată sentința.