• „Vom formula o solicitare privind nulitatea procedurii de inculpare”, a subliniat avocatul ministrului francez al Justiţiei.
  • Éric Dupond-Moretti nu va fi supus controlului judiciar.
  • Éric Dupond-Moretti este suspectat că, în calitatea de ministru al Justiţiei, a vrut să exercite presiuni asupra unor magistraţi cu care avusese dispute în trecut, când a fost avocat.
  • Premierul Franţei, Jean Castex, a transmis că îşi menţine „încrederea totală” în ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei din Franţa, Éric Dupond-Moretti, a fost pus sub acuzare, vineri, de Parchetul Curţii de Justiţie a Republicii, pentru o posibilă situaţie de conflict de interese, informează cotidianul Le Figaro.

Fără nicio surpriză, a fost pus sub acuzare”, a confirmat avocatul lui Éric Dupond-Moretti, Christophe Ingrain.

„Din nefericire, explicaţiile ministrului Justiţiei nu au fost suficiente pentru a bloca această decizie, care a fost luată înainte de audiere. Acum, în mod evident, vom contesta punerea sub acuzare. Inculparea se prefigura clar, iar Éric Dupond-Moretti a reacţionat foarte seren şi calm„, a subliniat avocatul, precizând că ministrul Justiţiei nu a fost vizat până acum de nicio anchetă judiciară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Éric Dupond-Moretti este suspectat că, în calitatea de ministru al Justiţiei, a vrut să exercite presiuni asupra unor magistraţi cu care avusese dispute în trecut, când a fost avocat.

„Vom formula o solicitare privind nulitatea procedurii de inculpare”, a subliniat avocatul ministrului francez al Justiţiei. Éric Dupond-Moretti nu va fi supus controlului judiciar.

Premierul Franţei, Jean Castex, a transmis că îşi menţine „încrederea totală” în ministrul Justiţiei.