Ministrul Justiției va sesiza Inspecția Judiciară în cazul „10 august”: Ar trebui să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență

Proiectul de lege prin care ministrul Justiției, Stelian Ion, vrea să desființeze SIIJ. Reacția procurorilor Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Ministrul Justiției a anunțat mai multe măsuri după publicarea motivării deciziei de clasare a dosarului „10 august”
  • Stelian Ion a mai spus că va cere procurorului general să facă mai multe controale la toate parchetele din subordinea sa
  • Stelian Ion: Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat mai multe măsuri după publicarea motivării deciziei de clasare a dosarului „10 august”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat mai multe măsuri după publicarea motivării deciziei de clasare a dosarului „10 august”.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat mai multe măsuri după publicarea motivării deciziei de clasare a dosarului „10 august” astfel încât genul ăsta de preluare de dosare cu japca să nu se mai poată realiza”, a spus Stelian Ion, la G4Media.

Ministrul Justiției a mai spus că în cursul zilei de vineri va sesiza Inspecția Judiciară (IJ) referitor la acțiunile fostului procuror șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, cea la care se face referire în motivarea Tribunalului București, în procesul ce viza redeschiderea cazului „10 august”.

Întrebat dacă fostul procuror șef DIICOT ar trebui sancționat pentru modul cum a gestionat dosarul 10 august, ministrul justiției a declarat: ”Ar trebui măcar să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență sau dacă avem de-a face cu o părere a unui magistrat, procuror, cu privire la acest dosar. Și în privința asta am în lucru o sesizare la Inspecția Judiciară pe care cel mai probabil o voi depune mâine, pentru a se elucida aceste aspecte și a nu exista acest dubiu”.

Stelian Ion a mai spus că va cere procurorului general să facă mai multe controale la toate parchetele din subordinea sa.