• Mircea Beuran primește funcția de la Spitalul Floreasca înapoi, plus despăgubiri
  • Dr. Beuran fusese demis după ce o pacientă a luat foc pe masa de operație

Mircea Beuran a schimbat în instanță decizia prin care a fost demis din funcția de șef al Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca.

În ianuarie 2020, o pacientă a luat foc pe masa de operație, iar ancheta internă a arătat că prof. dr. Beuran a încălcat 10 din cele 33 de obligații contractuale pe care le avea. Judecătorii au hotărât acum ca medicul să fie pus din nou în fruntea secției și să primească salariile pe care le-a pierdut din cauza deciziei de concediere.

Într-un alt caz în care protagonist e tot un medic renumit, instanța a fost tot de partea lui. Mihai Lucan, anchetat de DIICOT într-un dosar de delapidare în care prejudiciul e 5 milioane de lei, a fost reținut și pus în arest la domiciliu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Lucan a contestat decizia, iar judecătorii au înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar și i-au dat voie să profeseze din nou la stat.

Inclusiv Gheorghe Burnei, condamnat definitiv pentru luare de mită, a primit inițial, pe durata anchetei, dreptul de a profesa. La apel, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. Odată cu pedeapsa pronunțată în martie anul acesta, lui Burnei i-a fost interzis dreptul de a profesa. Doar la stat. Nu definitiv, doar pentru doi ani.