• Mircea Drăghici a fost condamnat printr-o sentință definitivă la 5 ani de închisoare cu executare.
  • Judecătorii au respins apelurile și au menținut sentința din prima instanță.

Mircea Drăghici, fost deputat şi trezorier al PSD, a fost condamnat joi printr-o sentinţă definitivă la 5 ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au respins apelurile şi au menţinut sentinţa din prima instanţă.

Mircea Drăghici a fost condamnat pentru delapidare. În calitate de trezorier al PSD, şi-a însuşit 380.000 de euro din subvenţiile primite de partid pentru a-şi cumpăra o casă. Decizia de joi vine după ce Drăghici a contestat sentinţa ÎCCJ din 2020.

În octombrie 2020, magistraţii ÎCCJ l-au condamnat pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

Drăghici a demisionat din PSD la începutul anului 2020 după apariţia dosarului penal.