Două persoane din Cluj-Napoca s-au dat drept reprezentanţi ai unei firme care face curăţenie la domiciliu şi au furat cartela SIM a unei femei care a apelat la astfel de servicii, reuşind, în acest mod, să transfere din contul femeii, în contul unei alte persoane, 70.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au reţinut două persoane bănuite de furt în scop de folosinţă, fals informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Din cercetări a reieşit că, în luna noiembrie a anului trecut, un bărbat, de 44 de ani şi o femeie, de 40 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, au mers la o femeie din oraş, şi, sub pretextul prestării unor servicii de menaj casnic, i-au furat acesteia cartela telefonică.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Ulterior, prin utilizarea datelor bancare şi a codului de securitate obţinut în mod ilicit, aceştia ar fi instalat o aplicaţie telefonică de internet banking, efectuând în mod fraudulos mai multe operaţiuni de transfer de fonduri, precum şi plăţi neautorizate, pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de lei”, spun, vineri, reprezentanţii Poliţiei Cluj.

Poliţiştii au identificat, în timpul cercetărilor, încă un bărbat, de 48 de ani, tot din Cluj-Napoca, care le-a dat primilor doi datele contului său bancar, pentru a transfer şi apoi pentru a retrage sumele de bani obţinute fraudulos.

În urma a trei percheziţii efectuate, la locuinţele celor trei persoane, au fost ridicate mai multe bunuri electronice, care ar fi fost achiziţionate prin utilizarea datelor bancare, precum şi alte înscrisuri.

Tribunalului Cluj a decis arestarea preventivă pentru cei care au furat cartela telefonică.