• Un fotograf a suprins momentul în care trei pompieri încearcă să intre în depozit cu câteva momente înainte de a exploda.
  • Fotograful nu a supraviețuit exploziei, iar pompierii sunt dați dispăruți.
  • Ieri, femeia pompier a echipajului, a fost înmormântată.
  • Până la 300.000 de oameni au rămas fără locuință în urma exploziilor din portul Beirut.

Un fotograf a surprins momentul în care trei pompieri din Beirut forțează ușa depozitului în care se aflau cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, cu câteva momente înainte de explozia devastatoare. Poza a fost găsită în telefonul fotografului care nu a supraviețuit deflagrației, scrie nypost.

Pompierii se numără printre cei 10 declarați dispăruți, doar unul dintre ei, o tânără de 25 de ani care urma să se căsătorească exact peste un an, a fost găsită moartă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Exploziile din portul Beiruit au fost comparate cu atacurile nucleare de la sfârșitul celui de-Al doilea război Mondial, de la Hiroshima și Nagasaki.

Cele două explozii produse marţi la Beirut au ucis cel puţin 137 de oameni şi au rănit peste 5.000. Anchetatorii din Liban verifică dacă deflagrația ar fi putut fi cauzată de o bombă sau de un alt factor extern, anunţă preşedintele ţării, Michel Aoun.

Peste 44.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer ca Franța să preia controlul asupra Libanului. Petiția libanezilor a fost adresată către Emmanuel Macron, care a vizitat Beirutul imediat după tragedie. A fost primul lider străin care a mers în haosul de după explozie.