• Un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist
  • Poliția din Chicago a făcut publice imaginile
  • Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii martie
  • Atenție, imagini care te pot afecta emoțional!

Poliția din Chicago a făcut publice imaginile cu momentul în care un polițist împușcă un băiat de 13 ani, pe o alee întunecată.

Împușcătura i-a fost fatală lui Adam Toledo. Incidentul, care a avut loc pe 29 martie, a fost surprins de un polițist, cu ajutorul unui bodycam. Polițiștii l-au urmărit pe adolescent, cerându-i să arunce arma pe care o avea în mână, scrie BBC.

În video se vede cum băiatul apucă să arunce după un gard obiectul pe care îl avea în mână. Acesta ridică apoi mâinile, iar în fracțiunea de secundă în care este împușcat Adam Toledo nu pare să dețină o armă. Însă, imaginile arată o armă în apropierea locului în care adolescentul a căzut.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Atenție, imagini care te pot afecta emoțional!

Ulterior, poliția a explicat că a fost chemată în zonă după ce au fost auzite mai multe focuri de armă, în timp ce un avocat a precizat că băiatul nu avea o armă în momentul în care a fost împușcat.

Primarul din Chicago: Imaginile sunt prea dure și chinuitoare pentru a le viziona

Mici proteste au izbucnit joi seară în jurul orașului Chicago, la câteva ore după apariția filmării și după ce primarul a făcut apel la calm. Lori Lightfoot a spus că imaginile sunt prea dure și chinuitoare pentru a le viziona.

Trăim într-un oraș care este traumatizat de o lungă istorie de violență a poliției și de conduită necorespunzătoare. Deși nu avem suficiente informații pentru a judeca această situație, este cu siguranță de înțeles de ce atât de mulți dintre rezidenții noștri se simt indignați și îndurerați“, a transmis primarul din Chicago, în timpul unei conferințe de presă.

Polițistul care a tras focul de armă nu a fost acuzat oficial de săvârșirea unei infracțiuni.