• Metoda de arestare aplicată în cazul lui George Floyd e des folosită de polițiștii americani
  • Un video în care un polițist din Florida stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare a ieșit acum la suprafață
  • Incidentul a avut loc pe 18 mai

Tactica folosită de poliția americană în cazul lui George Floyd nu e o practică izolată sau nouă. Pe rețelele sociale a apărut un video, din 18 mai, care arată cum un polițist din Sarasota stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în timpul unei arestări.

Poliția din Florida a lansat o anchetă internă după ce în înregistrarea de aproape 90 de secunde trei polițiști pot fi văzuți cum încearcă să îl imobilizeze pe individ. Patrick Caroll, care a fost arestat pentru violență domestică, se aude strigând „De ce sunt arestat?“ în timp ce agentul îl apasă cu genunchiul.

Înregistrarea a apărut în timp ce ample proteste sunt în curs de desfășurarea în toată lumea. Oamenii cer dreptate în cazul morții lui George Floyd. O autopsie independentă arată că moartea lui Floyd a survenit din cauză că a fost sugrumat cu genunchiul de către polițistul care îl aresta.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

În raportul poliției, obținut de CNN, unul dintre polițiștii implicați spune că, după ce l-au încătușat pe Carroll, „inculpatul a încercat să se îndepărteze de agenți și a refuzat să intre în mașina poliției. Forța minoră a fost folosită pentru a-l pune la pământ și a ne asigura că se potolește“.