• Metoda de arestare aplicată în cazul lui George Floyd e des folosită de polițiștii americani
  • Un video în care un polițist din Florida stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare a ieșit acum la suprafață
  • Incidentul a avut loc pe 18 mai

Tactica folosită de poliția americană în cazul lui George Floyd nu e o practică izolată sau nouă. Pe rețelele sociale a apărut un video, din 18 mai, care arată cum un polițist din Sarasota stă cu genunchiul pe gâtul unui bărbat de culoare în timpul unei arestări.

Poliția din Florida a lansat o anchetă internă după ce în înregistrarea de aproape 90 de secunde trei polițiști pot fi văzuți cum încearcă să îl imobilizeze pe individ. Patrick Caroll, care a fost arestat pentru violență domestică, se aude strigând „De ce sunt arestat?“ în timp ce agentul îl apasă cu genunchiul.

Înregistrarea a apărut în timp ce ample proteste sunt în curs de desfășurarea în toată lumea. Oamenii cer dreptate în cazul morții lui George Floyd. O autopsie independentă arată că moartea lui Floyd a survenit din cauză că a fost sugrumat cu genunchiul de către polițistul care îl aresta.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În raportul poliției, obținut de CNN, unul dintre polițiștii implicați spune că, după ce l-au încătușat pe Carroll, „inculpatul a încercat să se îndepărteze de agenți și a refuzat să intre în mașina poliției. Forța minoră a fost folosită pentru a-l pune la pământ și a ne asigura că se potolește“.